Travel: Blooming in Bergen – Zennnnnn

Hotellife: Blooming in Bergen

De afgelopen tijd was best wel pittig. Voor mijn eigen bedrijf Mar Creatives mocht ik namelijk de marketing en communicatie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam voor mijn rekening nemen. Dat was meeeega cool, maar zorgde er ook voor dat ik voor mijn gevoel dag en nacht aan het werk was en na twee maanden knetterhard bikkelen (waarvan de laatste 18 dagen non-stop, minimaal 10u per dag) en een bizar toffe modeweek achter de rug was ik best een beetje gesloopt. Tijd dus voor een maximaal chill weekend. Ik reed op vrijdagmiddag samen met Jaap naar Blooming in Bergen, een hotel waar ze rust met de hoofdletter R schrijven! 

Hotellife: Blooming in Bergen

De weg naar Bergen toe is al aardig rustgevend. Je ziet veel weiland en langzaam maar zeker loopt dit landschap via een villawijk (wow!!) over in bossen. Wanneer je het terrein van Blooming oprijdt, rijd je dwars tussen de bomen door een helling op, totdat je het fijne hotel helemaal bovenaan ineens ziet opdoemen. Een klein jaar geleden is het hele hotel gerenoveerd en dus oogt alles fris, modern en nieuw. Na het inchecken, startten met een cappuccino buiten op het terras waar de zon schijnt en je de vogels hoort zingen. 

Hotellife: Blooming in Bergen

What’s next? De kamer bekijken natuurlijk! We slapen op de begane grond en dus hebben we een eigen buiten terras. We kijken zo de natuur in. Adem in, adem uit. Super fijn! Verder kunnen we wanneer we de kamer rondkijken een hoop vinkjes zetten. Fluffy pillows: check! Heerlijk groot ligbad: check! Regendouche: check! En die goede view dus. Dat is ook een aardige check..

Hotellife: Blooming in Bergen

We droppen onze spullen en besluiten vervolgens naar het strand te lopen. Dat is een flinke wandeling (1,5u) maar we zijn in een belachelijk burgerlijke bui. Dus: telefoon uit en wandelen maar. Super fijn. We kletsten over van alles en nog wat. Klaagden zo nu en dan vrolijk over dat het toch wel belachelijk lang duurde (Can’t help it. Af en toe klagen vind ik heeeeerlijk. Liefst een beetje cynisch). Maar na anderhalf uur arriveerden we op het strand.

Hotellife: Blooming in Bergen

Hoewel de temperatuur te laag was om lekker onder een parasolletje op het strand te gaan liggen, was de lucht wel strakblauw en was het perfect weer om nog even over het strand te dwarrelen. Nadat we uitgesjokt waren, vonden het toch echt tijd voor een Corona, welke we dronken bij Beachclub Blooming. Juist: gerund door de eigenaren van het hotel.

Hotellife: Blooming in Bergen

De beachclub in kwestie is super leuk en speels ingericht. Met schelpjes aan het plafond waar plantjes in zitten, een gigantische bos bloemen bij binnenkomst, gekleurde stoelen en heel veel wit hout, heeft Beachclub Blooming exact de vibe die een strandtent hoort te hebben: ontspannen, creatief en rustig. Naast de fijne vibe, is ook het eten hier top! Niks ingewikkelds hoor, maar wel gewoon goed klaargemaakt. Van de zeebaars tot de gamba’s tot de aardbeien met slagroom. Je kunt hier prima achterover leunen om eens volop te genieten.

Hotellife: Blooming in Bergen

Na het diner was het tijd om rustig terug te gaan naar het hotel. Daar dronken we nog een drankje en keken wat series in het heerlijk grote bed. Na een nacht waarin ik maar liefst 11u sliep (dat is een eitje in deze stille omgeving), genoten we van het suuuper lekkere ontbijt op de eerste verdieping. Pannenkoeken, gebakken eieren, zelfgemaakte jam, heerlijke yoghurt, vers brood, wafels: check, check, dubbel-check! Alles was aanwezig. Er was echt teveel om te proeven gewoon. Na het ontbijt maakten we een naar mijn idee hilarische elevator selfie, want met de lachspiegel bij Blooming kon ik dat niet weerstaan…

Hotellife: Blooming in Bergen

Om ons verblijf helemaal relaxed af te sluiten, zwommen we nog even in het super fijne zwembad, childen in het bubbelbad, genoten van de sauna en dronken een laatste kop koffie bij de openhaard. En toen? Time to go. Best balen, want ik had nog dagen kunnen blijven! Aan de andere kant: gewoon een goed excuus om weer eens terug te gaan als ik maximaal moet opladen. Of als ik juist super fit ben. Want Blooming in Bergen is eigenlijk altijd fijn…