Other: Lola + Lou – Hét lingerielabel dat je moet leren kennen

Outfit Lola Lou thee drinken

Al tijden liep ze met een idee rond. Ze dacht erover een eigen brand te starten dat écht mooie, goed passende lingerie tegen een redelijke prijs aanbiedt. Denk: broekjes van echt zijde en BH’s waarin je borsten precies goed tot hun recht komen. Maar dan voor een schappelijke prijs; De Zara onder de lingeriemerken. Dat! Over wie ik het heb? Over mijn nichtje en één van mijn beste vriendinnetjes: Malou van den Broek. Zij lanceerde afgelopen januari haar lingeriebrand Lola + Lou. En het leek me leuk om doormiddel van een interview deze inspirerende chick en haar waanzinnig mooie brand eens aan je voor te stellen. So read along! Oh ja en bekijk tussendoor de kiekjes van mij in mijn Lola+Lou playsuit waar ik knetter verliefd op ben!

Outfit Lola Lou

Dat idee. Dat had je al een tijdje. Wanneer besloot je het uit te gaan voeren?
Ik was pas afgestudeerd en had een baan waarin ik helemaal niet op mijn plek zat, maar ik durfde de stap naar het ondernemerschap maar niet aan. Niet lang daarna leerde ik Tess (Tess van Zalinge, fashiondesigner waarmee ze intens samenwerkt) kennen, die eigenlijk in hetzelfde schuitje zat. Het klikte direct en toen besloten we tegelijkertijd onze labels te starten. Op dat moment realiseerde ik me; het is nu of nooit, ik heb immers geen hypotheek, geen kinderen en geen enorm inkomen met dito levensstijl waar ik aan gewend ben.

Wat zijn de uitgangspunten van Lola+Lou?
Tijdens het kopen van lingerie heb ik zelf keer op keer dezelfde frustratie: goedkopere lingerie heeft zelden een goede pasvorm, en als je er dan één vindt waarvan de pasvorm goed is, is het niet bepaald een beha die je graag aan je lover toont. Aan de andere kant heb je de high-end merken, maar die kosten een godsvermogen en trek je niet zomaar op een maandagochtend aan op weg naar werk of college. Lola + Lou is drie in één; sensueel, draagbaar en voor een eerlijke prijs.

Deze eerste collectie heet Oblivion. Vertel…
Ik ben voor deze collectie heel erg geïnspireerd door de sfeer van Amerikaanse motels, zoals je die kent uit de film. Het idee dat wat overdag een family friendly motelletje is, ’s avonds een creepy plek met een zoemend neonbord kan zijn, dat gevoel.

En die mocht je showen op Fashionweek. Was dat spannend/wat was het spannendste?
Dat was echt één van de meest bijzondere, bizarre en overweldigende ervaringen sinds ik met Lola + Lou ben gestart. Ik had maar iets van 6 weken de tijd om álles te regelen, dus het was mega intens en stressvol, maar het was zó tof om mee te maken! Het gevoel dat je hebt op het moment dat je eerste model de catwalk oploopt, is niet te beschrijven.

En wat vond je het meest bijzondere aan Fashionweek?
Heel cliché maar waar; de mensen die ik tijdens het gehele proces heb ontmoet. Van het haar & make-up team tot de catwalk choreograaf, het zijn stuk voor stuk enthousiaste, gepassioneerde mensen die doen waar ze blij van worden. Heel inspirerend!

Outfit Lola Lou op bed

Positieve reacties?
Jazeker! Na afloop stond mijn telefoon echt roodgloeiend en kwamen er super veel mensen op me af om te vertellen dat ze hun oog al hadden laten vallen op een setje. Maar de meest trotse reactie kwam van mijn ouders. Fijn vind ik dat.

En toen de campagneshoot, hoe was dat?
Stiekem toch best spannend. Ik had het beeld van hoe ik het wilde heel erg duidelijk in mijn hoofd zitten, maar dat moet je dan toch goed weten te communiceren naar de fotografen, de modellen en haar en make-up. Uiteindelijk ben ik heel erg tevreden met het resultaat!

Door wie laat jij je inspireren?
Mijn inspiratie kan echt overal vandaan komen. Tijdens deze collectie heb ik bijvoorbeeld heel erg veel naar de muziek van zangeres Grimes geluisterd, maar ik kan me ook helemaal laten leiden door het gevoel dat een boek of film oproept.

Persoonlijke favoriet uit de collectie?
Dat is super afhankelijk van mijn mood, outfit en plan voor de dag. Maar laat ik voor het gemak voor het favoriete setje van mijn vriendje gaan: de Manon bra met Simone brief in het groen.

Wat is jouw lingerie advies aan de vrouwen van Nederland? 

Neem de tijd om te passen! Net als bij bijvoorbeeld jeans heb je niet overal dezelfde maat en is er altijd verschil qua pasvorm. Verstel ook altijd de bandjes tijdens het passen, want soms heb je wel de goede maat, maar zie je dat pas wanneer je de bandjes losser of strakker zet. Daarom kan je bij Lola + Lou zonder problemen thuis passen en ruilen.

Outfit Lola Lou croissant

Dat ik groot fan ben van dit merk, hoef ik je vast niet meer te vertellen. Maar geloof me: dat ben ik echt niet alleen om dat ik zo gek ben op mijn allerliefste nichtje. Dat ben ik vooral ook omdat het zijde uhm zijdezacht is, de pasvorm écht werkt en omdat de look and feel rondom dit merk naar mijn idee spot on is. Benieuwd naar wat voor mooie items Lola + Lou naast de fantastische jumpsuit in de collectie heeft? Je shopt alle bh’s, broekjes, body’s en nog veeeel meer hier.

Foto credits: Marthe Hennink