Nespresso Bespoke – Koffie cocktails, maar dan next level

Nespresso Bespoke

Ik heb dus het geluk dat ik zo nu en dan nieuwe menu’s mag proberen. Laatst was het weer zover. Of ik koffie cocktails wilde komen drinken, bij Grand Café Krasnapolsky. Oh ja en ze werden gemaakt door Nespresso. Nu is Grand Café Krasnapolsky sowieso een van mijn lievelingsspots in Amsterdam. En als we het over koffie hebben, is Nespresso king. Bovendien cocktails? Uhm ja, best een goed idee om even langs te gaan! En ik werd zeker weten niet teleurgesteld…

N'Espresso Bespoke

De cocktails van Nespresso zijn namelijk een sensatie op zich. Alleen al qua uiterlijk vertoon. Want Godallejezus wat zien deze drankjes er knap uit zeg. Je ziet onmiddellijk dat hier heel, heel, heel veel aandacht aan is besteed. Van de Cotton Candy, tot de up in smoke. Mensen, kinderen, dit is next level. Een rokende cocktail, een cocktail geserveerd met rozenblaadjes, een cocktail waarbij je suikerspin smelt, wanneer je de koffie er overheen schenkt. And. So. On.

N'Espresso Bespoke

En ook smaak-technisch zijn deze drankjes goed. Wie van koffie houdt, houdt van deze cocktails. Je kunt kiezen uit vijf fijne varianten en daar zit ook een virgin variant tussen, mocht je deze week de alcohol even links laten staan. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit maar liefst 13 gewone koffie blends (gewoon een mega lekker bakkie pleur dus) en er zijn verschillende Bespoke Serves (aka snacks) te kiezen. Genieten dus.

N'Espresso Bespoke

Wat ik ook erg fijn vind: Deze koffie cocktails worden gemaakt met ‘duurzame’ koffie. Nespresso is zich namelijk super bewust van de manier waarop het er op sommige koffieplantages aan toe gaat, dat koffie verbouwen aardig wat impact heeft op het milieu en dat al die knappe cupjes uiteindelijk vaak in afval veranderen. Wat ze daar aan doen?

N'Espresso Bespoke

Nespresso werkt samen met Fairtrade International en met Rainforest Alliance, probeert zoveel mogelijk cups te verzamelen en daarvan nieuwe cups te maken en in vier jaar tijd heeft Nespresso door middel van zuinigere machines de CO2 uitstoot met 20% verminderd. De komende jaren, moet dat percentage nog eens met 10% omlaag. Mooi toch?

N'Espresso Bespoke

Je kunt dus niet alleen van deze Nespresso Bespoke cocktails genieten omdat ze zo mooi zijn, ook niet alleen omdat ze zo lekker zijn, maar er is nog een derde reden: Deze cocktails zijn tot op zekere hoogte ook nog eens bewust. Kijk! Dat wordt achteroverleunen en heerlijk nippen. Enjoy!