Hotspots: Maastricht – Klassiek én toch ook hip

Hotspots Maastricht

Een paar daagjes afreizen naar het Zuiden zorgt altijd voor lekker veel rust. Vooral in je hoofd. Althans in mijn geval. Vriendelijke mensen, lekker bourgondisch leven en even niet al teveel hoeven; Ik knap daar stiekem toch enorm van op. Dit keer was het tijd om samen met mijn mama naar het moois Maastricht te vertrekken. We hebben gehopt, gechilld, goede gesprekken gevoerd en tussen dat alles door ontdekten we een paar toffe hotspots. En die deel ik natuurlijk maar wat graag met je…

  1. Coffeelovers

Volgens The Guardian is de boekhandel in de Dominicanerkerk in Maastricht de mooiste ter wereld. Nou en als The Guardian zoiets claimt, word ik nieuwsgierig. Vooral omdat ik me in boekhandels toch altijd nog een beetje Belle voel. Zonder Beest. Al die verhalen om me heen, dat doet toch wat met me op de één of andere manier. Bovendien bleek er in deze bijzondere boekhandel ook nog eens een koffietent gevestigd te zijn. Je begrijpt, ik voelde me hier als een vis in het water.

Coffeelovers Maastricht
Coffeelovers Maastricht
  1. Salad Bar

Salade bar Salad Bar houd het graag eenvoudig. Dat blijkt al uit de naam alleen. Ze werken hier met verse ingredienten en vrijwel geen kunstmatige toevoegingen. De smoothies worden knettervers gemaakt, net als de salades en de presentatie is ook nog eens leuk. Geen mega bijzondere spot om te gaan zitten, maar wel prima als je vooral wil winkelen en niet teveel tijd aan de lunch wil besteden óf als je

Salad Bar Maastricht
Salad Bar Maastricht

De meest indrukwekkendste hotspot van mijn bezoek aan Maastricht was absoluut het Kruisherenhotel. Een oud Gotisch klooster dat volledig in een modern, zeer kunstig jasje is gestoken. Je kunt er eten in het schip van het klooster en dat is mega indrukwekkend. Maar ook het eten is oprecht heel erg goed. Helemaal als je kijkt naar de prijs-kwaliteitsverhouding! Prachtige amuse, subtiele voorgerechtjes, uitgesproken hoofdgerechtjes en een te gek dessert. Ga je naar Maastricht? Sla een bezoekje aan het Kruisherenhotel dan zeker niet over.

Kruisherenhotel Maastricht
Kruisherenhotel Maastricht