Hotspot: Van Aken – Rozer dan roze in Den Bosch

Hotspot: Den Bosch, Van Aken

Laat ik even beginnen te zeggen dat deze spot nog helemaal niet af was toen ik hem bezocht. Maar eigenlijk mocht dat de pret niet eens drukken. Want het eten dat we voorgeschoteld kregen was beter dan goed, het concept klopte van a tot z en de kleur van het interieur was rozer dan roze. Met name door dit laatste droom ik nog steeds een beetje weg bij de foto’s terwijl mijn bezoekje toch echt alweer een dikke maand geleden plaatsvond. Anyhow, ik heb het dus over Ten Aken. De tofste nieuwkomer in Den Bosch… 

Hotspot: Den Bosch, Van Aken

Goed, ook al was deze spot nog niet 100% gereed, werd de menukaart nog uit het hoofd opgenoemd (hij was nog niet af. Vind ik leuk!) en waren we nog praktisch de enige bezoekers; het werd mij al snel duideljk: Van Aken is tof!

Hotspot: Den Bosch, Van Aken

Op de borden vind je kleine verhaaltjes, de kip in onbehoorlijk mals en de kruiden zijn spot on. De kleur op de muren is origineel, spraakmakend en tegelijkertijd rustgevend en de meubels zijn van niemand minder dan Piet Hein Eek!

Hotspot: Den Bosch, Van Aken

Aan deze leuke lunch/borrel/dinerplek zit ook nog eens een winkeltje aangesloten. Dus is je vriend in een suffe bui of ben je met je schoonfamilie uit eten, kun je er mooi met een goed excuus even tussenuit glippen. Ennnnn die grote discobal hangt er niet voor niks. Bij Van Aken houden ze ook wel van een dansje. Op een middag speciaalbiertjes drinken op het grote terras moeten we nog even wachten. Maar voor je het weet is het weer zomer, hoeft het personeel de menukaart niet meer uit het hoofd te kennen en heeft Jan en Alleman deze toffe spot ontdekt zodat we met z’n allen op dat terras neer kunnen ploffen. En in de tussentijd geniet ik nog lekker even van die kip. Want man, wat was die lekker!