Hotspot: Meatless District – Vegan kan dus écht super lekker zijn…

Meatless District

Er is iets gaande. Bij mij. Ik weet niet precies wat, maar de laatste tijd wil ik dus echt minder vlees eten. Het is me ergens gaandeweg een beetje tegen gaan staan, dat hele vlees-gebeuren. Ik weet niet of het dat belachelijke filmpje met die varkens uit België was of dat verhaal over koeienvlees uit de Leonardo DiCaprio docu. Maar ik vind het gewoon echt even minder prettig. Don’t get me wrong: Ik ben niet van plan om vegetariër te worden, maar dat weerhoudt me er zeker niet van om een beetje bewuster met deze planeet om te gaan. En dus werd het tijd om die tent waar ik al zo bizar lang nieuwsgierig naar was eens uit te proberen: The Meatless District…

Meatless District

MD (zoals ze zichzelf op de gevel noemen, niet dat je denkt dat ik ineens tof loop te doen ofzo) ziet er van buiten ernstig hip, fris en wat al niet meer uit. En dus was ik er al een paar keer voorbij gefietst en had me afgevraagd of dat ik daar niet eens naar binnen moest. Hop, deze spot ging puur en alleen al vanwege de voorgevel op de wishlist. En afgelopen week was het zover. Ik sleepte één van mijn beste vriendinnetjes mee en we gingen zitten op de chille bank voor de oh zo hippe bakstenen muur. Ja, we werden omsingeld door jonge, groene, zeer waarschijnlijk linkse hipsters. Maar daar is niks mis mee, al is het uiteraard wel lekker typisch.

Meatless District

Hoe dan ook, ik dacht eigenlijk dat deze spot vegetarisch was, maar hij bleek volledig vegan te zijn. Eerlijk: Dat vegan-gedoe vind ik soms best een beetje ingewikkeld. Ik ben namelijk totaal niet zo opgegroeid en vind 9 van de 10 keer dingen die ‘nagemaakt’ worden niet zo puur smaken als ‘the real deal’.

Meatless District

Maar bij The Meatless District… Serieus, daar weten ze wat ze doen. Hier maken ze een kroket gewoon heel overtuigend na. Zonder ook maar een grammetje dierlijke toevoeging. Als je de Meatless District kroketten bij de snackbar in een plastic tasje mee krijgt, heb je geen idee dat hier 0,0% rund in zit. Echt hoor, ze zijn té lekker deze diervriendelijke vrienden. En ook de burger was top. Ok, geen 10+ mét een griffel, maar er zat absoluut een lekkere bite in, hij was een beetje kruidig en ietwat pittig en er zat lekker veel smaak aan. De salade erbij voegde wat frisheid toe en dat maakte het totaal mega lekker. Ook fijn: Frietjes zijn héél erg vegan én ze weten bij The Meatless District als geen ander hoe ze die per-fect moeten bakken. Ketchup erbij. Cola op tafel. Wedden dat jij een heerlijke lunch hebt?!

Meatless District

Gewoon een keer proberen dus, zo’n vegan tent. Helemaal niks, maar dan ook niks mis mee! Ik heb oprecht mega lekker gegeten en let’s be honest: Ook best fijn dat voor mijn lunch geen beestje heeft hoeven leiden. Alles met mate, wat mij betreft. Zo ook vlees eten. En zo nu en dan naar Meatless District is wat dat betreft een heel erg goed idee.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *