Hotspot: Joe & The Juice – Stoere mannen en roze koffiebekers

Joe and the Juice

Oh yes. Ik word zo blij als ik door een straat fiets en zie dat er hard gewerkt wordt aan een nieuwe hotspot. ‘Daar zijn ze iets moois aan het bouwen’, denk ik dan. ‘Hier komt iets tofs aan’. En een paar weken geleden zag ik ineens het logo van Joe & The Juice op één van die gevels prijken. Kijk, ik had dus gelijk. Hier werd zeker iets moois gebouwd! Een hele toffe juicebar namelijk.  

Joe and the Juice

Joe & The Juice is gestart in Kopenhagen, breide vervolgens uit naar New York en landen en is nu dus in onze hoofdstad neergestreken. Hoera! Joe is denk ik de stoerste, allercoolste, meest mannelijke juicebar die ik ken. Deze tent is kick-ass! De mannen (jawel, vrij weinig vrouwelijk persoon te bekennen hier) achter de bar hebben 9 van de tien keer tatoeages en als ze het brandmerken hebben overgeslagen, prijkt er hoogstwaarschijnlijk een schitterend getrimde baard op de kin en wangen.

Joe and the Juice

Bij Joe & The Juice dus vrij weinig vrouwelijke details, op het lieve roze logo na, wat een grappig contrast biedt ten opzichte van de brick-walls, kick-ass foto’s en stoere mannen. Maar hoewel de tent – en het barpersoneel dus – mega cool aangekleed is, hebben ze met de koffiebekers bij Joe een wel hele slimme zet gedaan. De allergrootste (lees: duurste) beker is namelijk heel lief lichtroze en dus neigen de meeste meisjes er toch echt naar om uitgerekend die te bestellen. I like the way of thinking. En ik vind stiekem de grote roze beker dus ook erg leuk. Tralalalaaaa.

Joe and the Juice

Ook wat betreft de sapjes weten ze bij Joe & The Juice prima hoe ze geld moeten verdienen, want goedkoop zijn deze exemplaren niet. Maar belachelijk lekker zijn ze gelukkig wel. Mijn favoriet? Good Blood, met selderij, appel en citroen. ‘Dorstlessend’ krijgt met dit sapje spontaan een nieuwe betekenis. ‘Waaaaar kunnen we die toko vinden?’ hoor ik je denken. Op de Cornelisschuytstraat in Amsterdam Oud-Zuid. De letters op de gevel zijn niet te missen, dus je hebt het zo gevonden! Cheers :-)