Hotspot: Grand Café Krasnapolsky – De perfecte Franse feel

Hotspot: Grand Cafe Krasnapolsky

Een Frans grand café, zijn we daar stiekem niet allemaal gek op? Uh, ja dat zijn we. Want de luxueuze sfeer in een bistro die chique en tegelijkertijd los aanvoelt komt aardig in de buurt van perfectie. Zowel voor een dinsdagochtend als voor een zaterdagmiddag. Goede cappuccino’s of later op de dag heerlijke glazen rood. Daar denk ik aan als ik aan een grand café denk. Én, hoe ouderwets, knappe vrouwen met kokerrokken en lange sigaretten, daar denk ik ook aan. Hoppa. Gewoon asbakken op tafel. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik in het grand café van Hotel Krasnapolsky gewoon in mijn spijkerjack zat met mijn MacBook en zónder sigaret, want ik ben absoluut geen roker te noemen. Maar de romantische feel van het eerder geschetste plaatje was zeker aanwezig. Net als die fijne cappuccino trouwens.    

Hotspot: Grand Cafe Krasnapolsky

Het marmer, het leer en de prachtige houten- en stenen vloer zorgen voor de authentieke sfeer. Het personeel en de gasten van Hotel Krasnapolsky nemen de internationale feel voor hun rekening. En het stukje Parijs wordt gecreëerd door enkele ornamenten aan het plafond, top patisserie én de goede wijn!

Hotspot: Grand Cafe Krasnapolsky

Ook fijn hier? Een goede kop thee. De thee is hartstikke vers en wordt in een mooie, royale, klassieke kop geschonken. Hoera! Terwijl je deze fijne kop thee trouwens aan het drinken bent, kun je lekker naar buiten staren en bekijken hoe de toeristen zich naar hartelust vermaken op de Dam. Waarmee? Geen idee. Maar goed, is nu niet belangrijk. Terug naar de thee en dat staren: Terwijl je geniet van het rumoer binnen, zit je in een heerlijk rustige omgeving binnen. Te. Chill!

Hotspot: Grand Cafe Krasnapolsky

De moderne touch in het café wordt aangebracht door strakke designlampen en foto-art. Daardoor is deze enigszins romantische plek ook direct helemaal van nu! Kortom: Ik ben best wel heel erg enthousiast over het Krasnapolsky Grand Café, dus zou zeggen: Ga er binnenkort vooral eens heen. Start met een kop cappuccino en kijk vervolgens zelf even of je langer wil blijven. Ik gok van wel…

Hotspot: Grand Cafe Krasnapolsky