Hotspot: Buurt – Gezelligheid anno nu

Hotspot Buurt Den Bosch

Den Bosch is mijn tweede home-base. Ik kom graag in het altijd gezellige Brabant; de plek waar ik vandaan kom en het mooie aan Den Bosch is dat er de laatste tijd steeds meer toffe café’s en restaurants openen. Eerder had ik het al eens over NomNom, Robbies en Lokaal 1650. Maar een tijdje terug bezocht ik Buurt. Een tentje dat iets uit het centrum ligt, maar zeker de moeite waard is om eeeventjes iets verder te lopen… 

Hotspot Buurt Den Bosch

Buurt klinkt als een lokale buurtkroeg en dat is het ook. Maar dan we een hele hippe. Denk: een vissengraat stenen vloer afgemaakt met enkele Perzische tapijten, een frisse turqouise kleur op de muur, veel koper, waaronder de gehele bar en een aantal leuke vintage elementen om het sfeervolle interieur af te maken. Bij Buurt houden ze duidelijk van ouderwetse gezelligheid (vraag gerust naar de vele spellen die ze hebben) maar dan wel graag in een nieuwerwets jasje.

Hotspot Buurt Den Bosch

Buurt heeft goede raampartijen waardoor binnen zitten, toch ook altijd een klein beetje als buiten voelt. En als je daadwerkelijk buiten zit, namelijk op het fijne terras, dan zit je pas echt goed. Want: van 13u tot 19u zon!

Hotspot Buurt Den Bosch

De mensen zijn super vriendelijk (precies zoals dat hoort in Brabant. Vind ik dan) en het eten is goed. Het is niet super ingewikkeld, ik denk dat mijn mango en garnalen salade het meest culinaire is wat ze serveren. Maar dat is helemaal niet erg. Want alles wat ze serveren is gewoon enorm lekker! Oh ja. En je krijgt hier Tony’s Chocolonely’s bij je koffie. Hoera! Dikke vette plus als je het mij vraagt.

Hotspot Buurt Den Bosch

Conclusie? Ben je in het fijne Den Bosch en lukt het je niet om iets leuks midden in het centrum te vinden? Pak de benenwagen, loop 10 a 15 minuutjes en schuif lekker aan bij Buurt. Krijg je geen spijt van. Echt niet.