Hotspot: Wyers – Ja hoor, er is een nieuwe hele knappe hotspot in town

Hotspot: Wyers Bar & Grill

Zodra je hier voet over de drempel zet, zie je het: Dit is een plek waar het woord hotspot voor is uitgevonden. Alles wat je hier ziet, is mooi! Dat kan ook bijna niet anders wanneer Studio Modijefsky het design heeft bepaald. Super strak, maar toch ook spannend en sfeervol. Ik werd op slag op Wyers Bar & Restaurant verliefd. 

Hotspot: Wyers Bar & Grill

Bij aankomst drink ik een cocktail, een precies goed zoete, ietwat kruidige, maar toch ook frisse cocktail met gin, elderflower en een beetje munt. Schot in de roos, direct! Dus met dit fijne drankje loop ik al glimlachend het restaurant uit om heel nieuwsgierig via de serre naar de lobby van Hotel Krimpton de Witt te lopen; het hotel waar Wyers onderdeel van is. Van de ene ‘oh’ val ik in de andere ‘ah’; elke interieurliefhebber gaat zich hier goed vermaken, want het is prachtig! En hoewel de serre en lobby niet door studio Modijefsky zijn ontworpen, is het tof om te zien hoe de verschillende stijlen wel met elkaar flirten en zo uiteindelijk toch een eenheid vormen!

Hotspot: Wyers Bar & Grill

De zelfgemaakte ricotta, rauwe groenten in ansjovissaus en bitterballen – die eigenlijk geen bitterballen zijn, maar een Amerikaanse interpretatie van het originele recept – smaken heel erg prima. Bovendien is de Vasse Felix Chardonnay uit Australië helemaal mijn smaak. En hij is niet té zwaar, waardoor hij alle gerechten prima begeleid.

Hotspot: Wyers Bar & Grill

De lam is mooi op smaak gebracht, net als de eend. Al overheerst de saus bij de laatste nog wel een piepklein beetje. Maar de cheesecake overheerst eigenlijk het complete diner, want chef Sammy D is Amerikaans en dat proef je wanneer je ook maar één hap van de cheesecake neemt. Man, wat een feest! Wat je verder vooral blijft doen in dit prachtige restaurant? Rondkijken! Naar de schitterende portretten aan de muur, het velvet op de banken en de subtiliteit van het geheel.

Hotspot: Wyers Bar & Grill

Binnenkort zin om in één van de mooiste tenten in Amsterdam uit eten te gaan? Probeer Wyers Bar & Restaurant eens. Je kijkt gegarandeerd je ogen uit! Oh en vergeet niet de Chardonnay en cheesecake te bestellen…

Hotspot: Wyers Bar & Grill
Hotspot: Wyers Bar & Grill
Hotspot: Wyers Bar & Grill
Hotspot: Wyers Bar & Grill