Hotspot: Bar Botanique – Tropische verrassing in Amsterdam-Oost

Hotspot: Bar Botanique - Amsterdam Oost

Let’s start at the very beginning. Volgens Julie Andrews was dat namelijk ‘a very good place to start’. En ditmaal moet ik beginnen met een bekentenis. Ik heb namelijk nog geen kop koffie gedronken bij Bar Botanique. Maar toch móest ik hier vast aandacht aan besteden. Want: Wat. Is. Deze. Tent. TOF! 

Hotspot: Bar Botanique - Amsterdam Oost

Goed, ik dronk er wel een limonade en die smaakte heerlijk. Lekker fris, helemaal niks mis mee. Vooral niet nu de nazomer fikt als een malle. Maar dat terzijde. Zo nu en dan is er een hotspot die ik ineens links en rechts voorbij zie schieten en waarvan ik denk: daar moet ik meer van weten. Bar Botanique valt absoluut in deze categorie.

Hotspot: Bar Botanique - Amsterdam Oost

Waarom? Het plaatje is zo heerlijk verfrissend. Niks wit-marmeren tafels, wit schilderwerk of bakstenen muren. Neen. Bij Bar Botanique zit je voor je gevoel midden in een botanische tuin. Of bar. Wat je wilt. Doet de naam natuurlijk ook al een beetje vermoeden, maar doordat dit concept echt tot in de puntjes goed is uitgevoerd, weet het je toch te verrassen.

Hotspot: Bar Botanique - Amsterdam Oost

Want? Op de tafels vind je tropische bloemen, de tegels van de bar vormen abstracte bladeren, er staan palmbomen midden in de zaak en er wordt veel gewerkt met rijk hout. Een heel leuk en slim detail: Bar Botanique bevat veel spiegels zodat het lijkt alsof er nog meer van al dat moois is, terwijl het interieur niet volgebouwd is en/of voelt. Helemaal te gek dus!

Hotspot: Bar Botanique - Amsterdam Oost

Velvet banken maken dat het geheel ook nog eens een beetje fluffy oogt en buiten vind je een lekker groot terras. Je hoeft niet te vechten om een plekje. Althans. Nog niet. Want als ik ook maar ietsjes dichter in de buurt zou wonen, zou ik het wel weten: dit werd mijn vast stek voor drankjes. Wat overigens niet wil zeggen dat ik me de spot nu af en toe toch ook zeker ga toe-eigenen. Ik zei het namelijk al eens eerder: Oost is tof en de fietstocht vanuit Zuid, West of de Grachtengordel meer dan waard! Helemaal met deze nieuwe aanwinst. Ik moet sowieso nog terug. Want die kaart, die moet natuurlijk getest worden. En die koffie ook.

Hotspot: Bar Botanique - Amsterdam Oost